Малък хърватски остров предлага релаксираща атмосфера без коли. Остров Силба се

...
Малък хърватски остров предлага релаксираща атмосфера без коли. Остров Силба се
Коментари Харесай

Остров в Европа привлича с красота и легенда за любовта СНИМКИ

Малък хърватски остров предлага релаксираща атмосфера без коли.
 
Остров Силба се намира в Северна Далмация и има население от към 200 души. Забележително е, че „ най-тежкият превоз “ на острова от 15 квадратни километра са количките за доставка, защото колите са неразрешени.
 
Той граничи с остров Лошинь в архипелага Кварнер и остров Олиб. Следователно туристите могат елементарно да комбинират пътувания до другите острови, без да се гъчкат в пренаселените туристически горещи точки.



Силба е един от най-слънчевите острови — малко са местата в Адриатическо море, където слънцето грее толкоз дълго. Като подобен, този далечен остров предлага добра композиция от успокоение и тишина, природа, слънце и тюркоазено чиста вода. Със своята спокойна средиземноморска атмосфера това е положително място за бягство от по-оживените, по-населени с туристи елементи на Хърватия.


 
Торета е единственият град в Силба, само че си заслужава да бъде посетен. Има два магазина за хранителни артикули и две пекарни, само че и зашеметяващите 14 бара и ресторанта.

На острова се намира и „ Кулата на любовта “ — кула от 19-ти век, с легенда за остаряло морско куче и красивата Доменика. Историята е за капитан, който се влюбил в селянка и заречен да се ожени за нея след завръщането си от пътуването си.
 
Когато се върнал 20 години по-късно, момичето се било омъжило за различен мъж и имали дете - момиче на име Доменика. Капитанът решил, че ще се ожени за дъщерята и след още 20 години го направил. Изпълнявайки обещанието, което в миналото е дал на майка ѝ, той построява кула в градината си, с аспект към цяла Силба и с аспект към всички идващи кораби.
 
Днес къщата стои с надпис: " Тази кула е издигната през 1872 година като знак на обич и преданост. Построена е от остарялото морско куче Петър Маринич. " На върха на кулата посетителите могат да се насладят на спираща дъха панорама.


 
Има и доста каменисти и пясъчни заливчета, които можете да изследвате из целия остров, със златни пясъчни плажове. Яхтингът също е много известен в региона.

Забравеният остров Премуда, със своите ниски гори, маслинови и смокинови дървета и лозя, е на малко разстояние от Силба. Тук посетителите могат да се насладят на парадайса за гмуркачите, където плувците могат да открият подводна пещерна система, наречена „ Катедралата “.
 
Ресторантите и питейните заведения на острова са съсредоточени в Торета и включват Vila Velebita - най-добре оцененият ресторант на острова в TripAdvisor.
 
На острова няма къмпинги или хотели, тъй че най-хубавият вид е да потърсите частни квартири в Airbnb - което е много налично.
 
Много от наличните жилища включват зони за хранене навън и климатик, както и някои разрешават домашни любимци. Цените варират от към £60 до £200 на вечер.
 
Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР